Lothárd Község

Egyesület

Az Együtt Lothárdért Egyesület 2006-ban alakult, elnöke Csóka Éva. Célunk a falu kulturális örökségének megőrzése, helyi kulturális, művészeti rendezvények szervezése, ismeretterjesztés, szemléletformálás az egészséges életmód területén, szabadidős sporttevékenység szervezése.

2012-ben kiadtuk a „Kenyérillat és harangszó” című könyvet, amelyben emléket állítottunk elődeink életmódjának, a paraszti kultúra értékeinek, megőrizve azt a jövő nemzedékeinek.

Az eltel másfél évtized alatt számtalan fotó,- „ügyes kezek”,- rajz és festménykiállítás szervezésével lehetőséget adtunk a falunkban élők kedvtelésének, tehetségének bemutatására, egymás jobb megismerésére. Az évente meghirdetett festőtáborokban az érdeklődök fejleszthetik rajz és festés tudásukat. Rendszeres kirándulásokkal erősítettük meg közösségünket, gyarapítottuk ismereteinket megyénk természeti és épített örökségéről. Napjaink hagyományává vált az évente megrendezésre kerülő két napos gyermek olimpiai sportesemény, amelyen a legfiatalabb ovis korosztálytól a szeniorokig összemérhetik erejüket, ügyességüket az itt élők.